A törvény kötelezi a magyar államot, hogy a nyugdíjakat minden évben annyival növeljék, amekkora inflációval terveznek az adott évi költségvetésben. Gulyás Gergely a kormányinfón árnyalta az összeget.


Idén az infláció magasabb volt a vártnál, ezért nyugdíjkiegészítést fizet az állam novemberben – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. A miniszterelnök pontos számot nem mondott, csak annyit, hogy

Ez nem valami főúri kegy, amit Orbán intézett el, hanem a törvény kötelezi a magyar államot, hogy a nyugdíjakat minden évben annyival növeljék, amekkora inflációval terveznek az adott évi költségvetésben – 2023-ban ez 15 százalékot jelent.

Ha kiderül idő közben, hogy a kormány elszámolta magát és alulbecsülte az inflációt, akkor novemberben az első nyolc hónap számai alapján újraszámolják ezt, hogy annyival nőjenek a nyugdíjak, mint amekkora a drágulás valójában volt.

Gulyás Gergely a Kormányinfón azt mondta: Átlagosan havi 6532 forinttal nő a nyugdíj a novemberi kiegészítéssel, ez inkább csak a harmadát jelenti, ha felszorozzuk 12-vel.

(via hvg.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!