Csökkentené a gazdasági függést az „alulteljesítő” Németországtól a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs egy sor kormányzati vállalást is tett 2030-ra.


Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Magyarország gazdaságát elemezte hétfőn a Business Talks '24 konferencián – számol be az Economix. Mint idézik, Orbán szerint az ország helyzetének javításához a legfontosabb a világrend átalakulásának megértése. Úgy fogalmazott:

Mindezt azzal magyarázta, hogy fenntarthatatlanná vált a nagyhatalmi berendezkedés az Egyesült Államok és Kína, valamint a fejlett és a fejlődő országok között. A politikus ezért új hatalmak felemelkedését jósolja.

Orbán Balázs arról is beszélt, hogy a Világbank mérése szerint Magyarország már a fejlett országok közé tartozik, 19 ezer dollár GNI/fő (bruttó nemzeti jövedelem/fő) befektetési értékkel, de úgy látja, hazánknak „kulcsállamá” kell válnia, és 2030-ra meg kell célozni a 40 ezer dollár GNI/főt szintet. Más, 2030-ra tett kormányzati vállalásokról is beszélt:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!