A miniszterelnök szerint a kormánynak van egy szövetsége a nyugdíjasokkal, és vállalták, hogy megőrzik a nyugdíjak értékét.


A nyugdíjasok nagy többségben támogatják a nemzeti kormányt - mondta Orbán Viktor a nyugdíjemelés kapcsán a Kossuth rádiónak adott pénteki interjújában.

Arra a kérdésre, hogy a költségvetés megengedheti-e magának a csütörtökön bejelentett nyugdíjemelést, Orbán azt mondta: nem, de ezt szerinte „nem lehet csak közgazdászszemmel nézni”.

- fejtette ki Orbán. Szerinte a Gyurcsány-korszakban elvettek a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat, a mostani kormány viszont a koronavírus-járvány és a háború ellenére sem vett el „egyetlen fillért sem” az idősektől.

Azt is hozzátette: szeretné, ha az ország érezne némi büszkeséget amiatt, hogy háborús időkben is képesek vagyunk arra, hogy a nyugdíjasok biztonságát fenn tudjuk tartani.

- mondta Orbán Viktor.

Azt is hozzátette: a novemberi nyugdíjemelés beleépül a nyugdíjba, januártól úgy állapítják meg a nyugdíjemelést, hogy ezt a megemelt összeget veszik figyelembe.

(Forrás: MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!