A kormányfő kedden este élőben nézte meg az elődöntőt, szerdán azonban már Brüsszelben volt jelenése.


Orbán mégis a honvédségi luxus repülőgépet is használta a katari meccsnézéshez - írta Hadházy Ákos a Facebook-oldalán szerdán. A magyar miniszterelnök kedden élőben nézte az argentin–horvát mérkőzést, szerdán viszont már Brüsszelben volt jelenése.

Ahogy mi is beszámoltunk róla,

Később azonban a NER kedvenc magángépe, a Mészáros Lőrinc által gyakran használt Bombardier is Katar felé indult Ferihegyről.

Orbán Viktor azonban nem a Kecskemétről hajnalban indult honvédségi géppel utazott Katarba, mert az induláskor még Budapesten tartózkodott, egy misén vett részt.

Hadházy most azt írta, hogy „a honvédségi jet üresen ment előre a katari-magyar baráti kapcsolatok erősítésére, hogy éjszaka már Orbánt vigye Brüsszelbe”.

„Útközben integethetett Szijjártónak, aki viszont a másik luxusgéppel érkezett ma hajnalban Brüsszelből Katarba. Ilyen nagyra még soha nem nőtt a katari-magyar barátság, hogy egyik nap a meccs előtt még Orbán beszél a katari miniszterelnökkel, majd másnap egy másik géppel Szijjártó repüljön oda tárgyalni. Állítólag ő nem fog maradni a meccsen, ma már utazik tovább... Talán Orbán nem tudta letárgyalni a dolgokat, ezért kellett Péternek szólni, hogy jöjjön segíteni” - írta az ellenzéki politikus.

Ahogy fogalmazott:

„Biztos vagyok benne, hogy miközben a bőrülésekben pöffeszkedve kinéznek ezek az emberek a repcsi ablakán, röhögnek Önökön. Jól tudják, hogy a propagandagépezet még arra is alkalmas, hogy ezt a felfoghatatlanul urizáló pazarlást úgy mutassák be magyarok millióinak, mint a keményen dolgozó kisember gürizését.”

Az MTI eközben arról számolt be, hogy Orbán Viktor megérkezett Brüsszelbe, ahol részt vesz az Európai Unió és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének szerdai csúcstalálkozóján.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!