Az állami gépen azonban nem lehetett ott a kormányfő, aki az elődöntőket és a döntőt fogja megnézni Katarban.


Kedden délelőtt landolt Katarban, a világbajnokság helyszínén a magyar honvédség Falcon 7x típusú repülőgépe, amit az OTP két magánrepülője követett - írja a 24.hu a Flightradar adatai alapján.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a héten ezen a héten Katarba utazik, hogy megnézze a világbajnokság elődöntőit és a döntőt. Mindez Katar budapesti nagykövetének egy beszédéből derült ki.

A 24.hu azt írja, hogy a Flightradar szerint kedd reggel három repülő indult Katar fővárosába.

Ezen azonban nem lehetett ott Orbán Viktor. A kormányfő ugyanis az induláskor még Budapesten tartózkodott, egy misén vett részt. A 24.hu úgy értesült, hogy az állami repülő viszi majd csütörtökön a miniszterelnököt Brüsszelbe az Európai Tanács ülésére.

A Falcont az OTP érdekeltségébe tartozó két magánrepülő követte Dohába. A bank elnöke, Csányi Sándor egyben a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetője is. A két gép hétfőn érkezett vissza Üzbegisztánból, ahol az OTP az ország ötödik legnagyobb bankját készül megvenni, erről írtak alá egy megállapodást.

Ezek mellett a lap úgy tudja, hogy

A lap megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor melyik géppel utazott, illetve, hogy miért repült Dohába korábban az állami repülőgép is. Egyelőre nem érkezett válasz a megkeresésükre.

A katari vébén az elődöntők december 13-án, illetve 14-én, a döntő pedig december 18-án lesz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!