Szombatról vasárnapra virradóra állítjuk át óráinkat a nyári időszámításra. Vagyis hajnal kettőkor máris három lesz.


Az elkövetkezendő két évben kellene eldönteni az Európai Unió országainak, hogy a nyári vagy a téli időszámítás mellett döntenek-e.

A fény-sötétség váltakozása, a belső óránk együtt szigorúan meghatározzák az életünket. Ez pedig az egészségünkre is hat. Az átállások alvászavart, fáradékonyságot is okoznak. A vélemények megoszlanak, hogy melyik a jobb: a nyári vagy téli időszámítás. A legtöbben a világosság miatt a nyárit választanák, az orvos szerint a téli az ideálisabb.

Az Országos Meteorológiai Intézetnek is van magyarázata, a szakemberek ugyanis a téli időszámítás szerint jutnak információkhoz. Van olyan nézet is, hogy Magyarországnak időzónát kéne váltania ahhoz, hogy két és fél hónappal több napos óránk lehessen.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója

Az Európai Parlament kedden megszavazta az évenkénti kétszeri óraátállítás eltörlését. E szerint azok az uniós országok, amelyek a nyári időszámítás megtartása mellett döntenek, 2021 márciusában állíthatják át utoljára az órát, a téli időszámítást preferálók pedig 2021 októberében.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!