Cikkünk frissül…

Szív- és érrendszeri, valamint anyagcsere betegségben szenvedett az a 71 éves férfi, aki a koronavírus-járvány legutóbbi halálos áldozata Magyarországon - mondta el az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma az egész ország területén,

jelentette ki a tiszti főorvos, és nem is mindig igazolható egyértelműen a fertőzés útja. Emiatt újra felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki minimalizálja a másokkal való találkozást, és csak a legszükségesebb esetben hagyja el az otthonát. Hozzátette, akinek van kerékpárja vagy autója, azzal járjon munkába a tömegközlekedési eszközök helyett.

Lakatos Tibor az operatív törzs ügyeleti központ vezetője elmondta, hogy az elrendelt és érvényben lévő házi karanténok száma 10 668-ra emelkedett. Eddig 36 főt figyelmeztettek, 210 helyszíni bírságot szabtak ki, 341 főt pedig feljelentettek. Vannak olyanok, akik rendszeresen megszegik a korlátozásokra vonatkozót szabályokat, a rendőrség ezekben az esetekben kénytelen a figyelmeztetés helyett súlyosabb szankciót kiszabni.

A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt eddig 1187 figyelmeztetést alkalmaztak és 162 feljelentést is tettek. Elmondta azt is, hogy eddig 32 esetben indítottak büntetőeljárás rémhírterjesztés miatt.

585-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt egy 70 éves férfi, de a gyógyultak száma is nőtt.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!