Három új koronavírusos fertőzöttet találtak, elevenítette fel az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője miután közölték, hogy a csütörtöki majdnem kétórás sajtótájékoztató után a pénteki csak körülbelül fél órás lesz, ahol minden újság csak egyet-egyet kérdezhet.


Lakatos elmondta, hogy egyre több kontaktkutatásra van szükség, ezért mostantól a rendőrség is részt vesz a felkutatásban. Lakatos arra kérte az állampolgárokat, hogy előzzük meg, hogy álhírek terjedhessenek, majd elmondta, hogy megalapozatlan, hogy a kormány le kívánná zárni Budapestet.

Egyedi megbetegedések vannak, egyedi esetekről beszélünk, azért dolgozunk, hogy gócpontok ne alakuljanak ki

- tett hozzá Lakatos. Elmondta, hogy 11437 magyar állampolgárt ellenőriztek eddig a határon, és 166 ember került eddig karanténba. Egy olyan külföldi állampolgár volt, akit kórházba kellett szállítani, mert gyanús eset volt. 204 embert fordítottak vissza a határról. Magyarországon még nem halt meg senki a koronavírus miatt, és egy gyógyult ember van.

Kérdésre válaszolva Lakatos elmondta, hogy ő bízik a járványügyi szakemberekben, ezért ha ők úgy ítélték meg, hogy a Szent János kórházban is járt koronavírusos nő fiának kontaktjait annak ellenére sem szűrik majd, hogy a fiú karanténba került, akkor ez a jó döntés.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!