Március 19. óta sztrájkolnak az intézmény egyes dolgozói, mert a szakszervezett nem tudott megállapodni a vezetőséggel a bérekről és a kollektív szerződésekről.


Csütörtök délelőtt a következő évad terveit ismertette a sajtóval Ókovács Szilveszter. Miközben az Operaház főigazgatója és vezetői az újságírókkal beszélgettek, javában tartott az intézmény dolgozóinak sztrájkja, írja a Népszava. Az Operaház egyes dolgozói március 19-től hirdettek határozatlan idejű sztrájkot, mivel a szakszervezet nem tudott megegyezni a vezetőséggel a bérek és a kollektív szerződések ügyében.

Ezzel kapcsolatban a főigazgató megerősítette, hogy este biztosan nem tudják játszani a Mayerling című balettet. Később ki is tették az intézmény honlapjára a műsorváltozás tényét, vagyis, hogy a balett helyett Mozart Don Giovanniját tűzik műsorra.

Ókovács Szilveszter a lapnak elmondta, hogy a sztrájktörvény szerint a sztrájkolóknak időben jelezni kell a tervezett munkabeszüntetést. Ezt az intézményvezető szerint a szakszervezet nem tartja be, amit üzenetváltásokkal is tud bizonyítani. Szerdán délután ötkor például még azt a tájékoztatást kapták, hogy nyolckor beül az árokba a zenekar, este nyolc óra után közölték csak, hogy ez nem történik meg. Szerinte mindez tervezhetetlenné teszi az üzemmenetet, sőt, a joggal való visszaélés.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!