Letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség annak a három budapesti férfinak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy összeverték Busai Attilát, a Fradi korábbi futballistáját egy Fővám téri szórakozóhelyen. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a IX. kerületi ügyészség a bizonyítási eljárás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozta a három gyanúsított letartóztatását.


Busaiék egy IX. kerületi étteremben szórakoztak, ahol szóváltásba keveredtek a felszolgálókkal és az étterem vezetőjével. A két férfi elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatértek, és ismét szóváltás alakult ki köztük, valamint az étterem vezetője között. Az üzemeltető ekkor felhívta egy ismerősét, hogy segítsen ,,helyre tenni" a két férfit, akik hangoskodtak a szórakozóhelyen.

Az ismerős megjelent egy másik férfival együtt, és társával Busaiékra támadt. Az étterem vezetője is az egyik sértett felé rúgott egy alkalommal. Busainak több helyen is eltört az arccsontja, a társa pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Busai az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudja, mi lehetett a támadás indítéka, de arra gyanakszik, hogy valaki szándékosan küldte rá a verőembereket.

A ferencvárosi rendőrök súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsította meg a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot a balhé után.

Értesüléseink szerint eltűntek a vendéglátóhely belső kamerafelvételei, és a három férfi közül egyik sem ismerte be a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során. Egyikük azzal védekezett hogy ő megpróbálta békésen rendezni a dolgokat, amikor a tulajdonos arra kérte őket, hogy tessékeljék ki a hangoskodó focistát a társával, Busaiék azonban rájuk támadtak.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd /MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!