A férfiról kiderült, hogy amfetamint fogyasztott és paranoid pszichózisban szenvedett.


Részben beismerő vallomást tett a Fővárosi Törvényszéken Sz. Szilárd, akit az ügyészség a januári újbudai rendőrgyilkosság elkövetésével vádol – írja a hvg.hu.

A vádlott azt is mondta, hogy később hajlandó vallomást tenni, de mivel nem tett a vádirattal megegyező beismerő vallomást, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Azt elismerte, hogy megszúrta a rendőröket, azt azonban tagadja, hogy ölni akart volna. A férfi azt állítja, hogy ő úgy érzékelte: a három intézkedő rendőr az életére akart törni, ezért önvédelemből szúrta meg őket. Azt is sérelmezi, hogy az utcán őt üldöző rendőrök nem adtak le figyelmeztető lövést, mielőtt egyikük eltalálta a lábát.

A kedden ismertetett vádiratból az is kiderült, hogy Sz. Szilárd paranoid pszichózisban szenvedett, és rendszeresen fogyasztott amfetamint.

A gyilkos idén januárban az újbudai Lecke utcában hallott nem létező zajokat, ami miatt a felette lakó lakásához ment, dörömbölni kezdett, majd később egy betontörő kalapáccsal tért vissza. Az ott lakók hívták a rendőröket, akiket a férfi az elfogása után megtámadott. Az egyiküket, Baumann Pétert megszúrta, majd elmenekült. Baumann még a lépcsőházban elájult, majd a kórházba szállítás után életét vesztette. A rendőrök Sz. Szilárdot végül egy villamosmegállóban lábon lőtték, így tudták elkapni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!