Biztonsági körök szerint több jel utal arra, hogy akár orosz szabotázsakcióról is szó lehet.


Németországban egyre több olyan csomag bukkan fel, amit szinte már egy thrillerbe illő módon küldenek szét az országban – és nem a tartalmával, hanem a küldés módjával akadnak gondok. A német hatóságok szerint ugyanis „nem hagyományos gyújtószerkezeteket” tartalmaznak ezek a küldemények, amiket ismeretlenek adnak fel különböző szolgáltatókon keresztül. Hogy miért aggasztó ez?

A Bild hozta le először a sztorit, ami alapján egyértelmű, hogy az esetek mögött sokkal több lehet, mint véletlen balesetek. Júliusban a DHL lipcsei logisztikai központjában tört ki tűz, miután egy balti államokból küldött csomag kigyulladt és meggyújtott egy teherkonténert. Az épületben keletkezett tűz nem kis riadalmat keltett, és most biztonsági körökben arról pletykálnak, hogy

Nemcsak Németországban lehet ugyanakkor baj, más európai országok is érintettek lehetnek. A DHL szerint két hasonló esetet is regisztráltak már, de nem árulják el, hogy mindkét esetben tűz ütött-e ki, vagy hogy voltak-e sérültek. Ami biztos: a cég most minden európai országban megerősített biztonsági intézkedésekkel védi a hálózatát, munkatársait és persze a szállítmányokat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!