Egy Utah állambeli magányos túrázó múlt hétfőn öngyújtóval próbált megölni egy pókot, de végül olyan erdőtüzet okozott, ami több mint 24 hektárnyi erdőt perzselt fel az amerikai erdészeti szolgálat területén - írja a hatóságok tájékoztatása alapján a People magazin online kiadása.

Az első jelentések a tűzről délután 5 óra körül érkeztek a diszpécserekhez, majd a tűzoltók gyorsan ki is mentek a helyszínre, a Springville-től keletre, a hegyek lábánál lévő területre, ahol egy férfit találtak - aki a hatóságok tájékoztatása szerint elismerte, hogy ő gyújtotta a tüzet. A férfit - akit a rendőrség Martin néven azonosított - ezután lekísérték a hegyről, hogy beszélhessen a Utah megyei seriff hivatalának képviselőivel, akiknek bevallotta:

a tűz úgy keletkezett, hogy meg akart ölni egy pókot az öngyújtójával, de véletlenül az aszálytól kiszárazt bozótot is sikerült begyújtania, és a tűz gyorsan terjedni is kezdett.

A büntetésvégrehajtási nyilvántartás szerint a 26 éves Cory Allan Martint még ott a helyszínen letartóztatták, mivel nyomozást indítottak ellene gondatlan tűzokozás miatt.

A Draper városában élő férfi emellett ellenőrzött anyag birtoklásával és kábítószer-kiegészítőkkel kapcsolatos vádakkal néz szembe, mivel a táskája átkutatásakor kannabiszt, és az elszívásához használatos kellékeket is találtak - bár a hatóságok tájékoztatása szerint józan volt, amikor a tüzet beindította.

A fiatal férfinek 2 ezer dollár (771 ezer forint) óvadékot kellett kicsengetnie az Associated Press szerint ahhoz, hogy szabadlábra helyezzék, és a Business Insider szerint ezt ki is fizette, hiszen vasárnap már nem volt letartóztatásban.

Közben a People magazin által 24 hektárosnak leírt tüzet is eloltották, és az AP tájékoztatása alapján egyetlen lakóépületben sem keletkezett kár a környéken.

MEGNÉZEM A TELJES FILMET!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!