TikTokon és Facebook-csoportokban fenyegetik a vélt zaklatókat. Egyeseknek a telefonszámát, sőt a címét is nyilvánosságra hozták.


Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a vonat elé vetette magát egy sümegi tinédzser, miután iskolatársai folyamatosan zaklatták, elsősorban testalkata miatt. A 16 éves Pisti vegzálásairól videót is készítettek.

Az egyik ilyen videón látható fiú azt állította, hogy a zaklatások, piszkálódások kölcsönösek voltak, és a Tények kamerája előtt arról beszélt, hogy neki is hiányzik iskolatársa. Azt ő és édesapja is elmesélte, hogy azóta rendszeresen érik fenyegetések a fiatal halála miatt.

Mint kiderült, az ügy itt még nem ért véget, ugyanis a közösségi médiában önjelölt bosszúálló brigád szerveződött, akik azt ígérik, nem hagyják megtorlás nélkül Pisti halálát – írja a Blikk.

A hadjárat a TikTokon kezdődött, ahol számos felvétel látott napvilágot Pistiről – a bosszúbrigádok ez alapján szerveződtek. Sokan név szerint nevezik meg a vélt vagy valós bántalmazó társakat, egyeseket a nevek mellett a telefonszámukat, sőt a címüket is nyilvánossá teszik.

„Egy nyugodt percük ne legyen az életben mindazoknak, akik tudták, és semmit nem tettek” – írja az egyikük, míg másik konkrétabb fenyegetést fogalmaz meg: „El kell kapni ezeket a... Ugyanazt nekik, mint ahogy Pistike járt, vagy legalább szenvedjenek az életük végéig!”

Az ügyben a rendőrség vizsgálódik, egyelőre azt próbálják meg kideríteni, Pisti elgáncsolása, illetve más bántalmazása és a haláleset van-e közvetlen összefüggés. Dr. Györei Péter jogász a Blikknek elmondta:

Azokról, akik a vélt bántalmazók személyes adatait nyilvánosságra hozták, az ügyvéd elmondta: személyiségi jogsértést követtek el. Hozzátette: „Felszólítás után polgári peres úton lehet kártérítést kérni az okozott sérelmekért”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!