Pályafutása során először jutott be Grand Slam-torna negyeddöntőjébe Fucsovics Márton, aki a wimbledoni tenisztornán ugyan kikapott a legjobb nyolc között, de nem vallott szégyent a címvédő és világelső Novak Djokovic ellen.

Kapcsolódó

Szétszedik a kommentátort, aki a menstruációs fájdalmak miatt orvost hívó teniszezőre azt mondta, betojt

John McEnroe úgy ítélte meg, hogy a fiatal játékos csak nem bírta el a nyolcaddöntővel járó nyomást.

A szerb esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést kétszer is elvette ellenfele adogatását, és mire Fucsovics feleszmélt, már 5:0-s hátrányban volt. Egyet ugyan ő is brékelt, de csak 5:3-ra kapaszkodott fel, Djokovic pedig lezárta a szettet.

De ez az apró feltámadás elég volt ahhoz, hogy a magyar teniszező magára találjon, a második játszmában volt semmire nyert adogató játéka, 4:4 után azonban ismét Djokovic brékelt, és 6:4-gyel már 2-0-ra vezetett.

A harmadik szettben Djokovic egyből elnyerte ellenfele adogatását, és innentől hiába játszott ismét kiegyensúlyozottan a magyar teniszező (sőt, olykor látványosan is, volt olyan befejezése, amit a szerb tapssal jutalmazott), a szoros játékok során nem tudott visszajönni a meccsbe.

Djokovic végül 6:3, 6:4, 6:4-re nyert és készülhet az elődöntőre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!