A korábban az NBA-ben játszó Sebastian Telfairt három és fél éves börtönbüntetésre ítélték. A ligában tíz szezont lehúzó irányítónál a rendőrök még egy 2017-es igazoltatásnál találtak töltött lőfegyvert, amire nem volt engedélye, írja a The Score. Áprilisban kezdődött a tárgyalása és mostanra ítélték el.


Telfair anno még LeBron Jamesszel pózolt közösen a Slam magazin címlapján, Amerika egyik legígéretesebb játékosaként tartották számon. A 2004-es drafton került a ligába, a Portland Trail Blazers 13.-ként választotta ki a játékjogát, azonban az igazi áttörés sosem jött el a karrierjében, többnyire csere volt, 7,4 pontot és 3,5 asszisztot átlagolt karrierje során. Játszott a Portlandben, a Bostonban, Minnesotában, a Clippersben, Clevelandben, Phoenixben és az Oklahoma City volt az utolsó klubja.

August 2002, two of the best senior and junior hoopers in the country grace the cover of SLAM Magazine, LeBron James and Sebastian Telfair. pic.twitter.com/VauC6BmpIk

- Branden Hunter ???? (@JustCallmeBHunt) June 11, 2017

Telfairnek már 2007-ben is volt rendőrségi ügye, gyorshajtásért kapták el és akkor is találtak fegyvert az autójában. Később bűnösnek vallotta magát, egy év próbaidőt kapott.

Nyitókép: Alex Goodlett/Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!