Az intézményben hátrányos helyzetű és speciális igényű gyerekekkel foglalkoznak, akiket nagyon nehéz lenne elhelyezni állami iskolákban.


Több cikkben beszámoltunk már róla, hogy rendkívül nehéz helyzetbe kerültek Iványi Gábor egyháza, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményei, köztük iskolái, mert az állam visszatartja a nekik járó pénzeket és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtása alatt áll a szervezet.

– számolt be az RTL.

Az intézménybe csaknem 40 településről járnak, többnyire nehéz körülmények között élő gyerekek, az iskola vezetője szerint elkeserítő a hangulat. Bölcsődét, óvodát, általános és szakközépiskolát is üzemeltetnek.

Egy nyilatkozó szülő szerint az iskola azért jobb, mint az állami intézmények, mert Iványiéknál többet foglalkoznak egyénileg a gyerekekkel. Ezen ívül jobban ismerik a pedagógusok a gyerekeket és a szülőket is, így sok mindenben segíteni tudnak.

Egy másik megszólaló elmondta: gyerekének beilleszkedési zavarai voltak más iskolában, ezért választották a MET intézményét. Mint fogalmazott, az ő gyerekét már nem lehetne visszavinni állami iskolába.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!