Már nem tudják tárolni a holttesteket a szombathelyi kórházban - írta meg a 24.hu. A lap azt állítja, hétfőn kapott fotókat és egy levelet az egyik olvasójától, melyben "a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra" hívják fel a figyelmet.

"Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni"

- fogalmazott a lap olvasója.

A 24.hu ezután az üggyel kapcsolatban megkereste a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat.

"Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani"

hirdetés

- írta az orvosigazgató a 24.hu-nak.

A cikkben kitértek arra is, hogy Nemény András, Szombathely polgármestere még november elején azt mondta: naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt.

Nemény András akkor azt közölte, hogy a kórházban 180 koronavírussal fertőződött beteget ápolnak, az intézményben 32 lélegeztetőgép van, de személyzet száma miatt csak 17-et tudnak működtetni.

A helyzet azóta viszont romlott: Vas megye az egyik legfertőzöttebb Magyarországon. Így volt ez november közepén is: a polgármester nyilatkozatát megelőző két hétben 1509 új fertőzöttet találtak a megyében. A november 23-a előtte két hétben azonban már jóval többet, 2526-ot – ez azt jelenti, 14 nap alatt minden századik vas megyei megfertőződött - jegyzi meg a lap.


hirdetés