Daniel Ricciardo 2020 októberében a harmadik helyen végzett a Forma-1-es Eifel Nagydíjon, ez volt a Renault csapat első dobogós helyezése, mióta a francia istálló 2016-ban visszatért a sorozatba.

A tréfálkozásra mindig kapható Ricciardo alaposan megünnepelte a harmadik helyet, majd emlékeztette akkori főnökét, Cyril Abiteboult az utólag kissé könnyelműnek tűnő ígéretére. Abiteboul ugyanis megfogadta, ha valamelyik Renault-pilóta az első háromban végez, akkor bevállal egy tetoválást.

Kapcsolódó

Ricciardo miatt kell tetováltatnia a Renault csapatfőnökének

Bár lelép év végén, maradandó nyomot hagy főnöke testén.

Noha Ricciardo már a McLarent erősíti, Abiteboul pedig már nem irányítja a nevét időközben Alpine-ra változtató csapatot, a fogadás az fogadás. Úgyhogy Ricciardo és egykori főnöke közösen meglátogattak egy londoni tetoválószalont, hogy elkészüljön a motívum.

Abiteboul még a feleségével is egyeztetett telefonon, Ricciardo pedig megkérdezte, mennyire fél a tűtől, és elmagyarázta neki, hogy a tetoválás nagyjából olyan érzés lesz, mintha valaki a körmeit vadul végighúzná a bőrén.

Abiteboul kissé máshogy érezte:

Olyan, mintha félbevágnád a lábam

- mondta, miközben felkerült a jobb vádlijára a tetoválás, amelyen egy méhészborz látható a félbevágott Renault-logóban.

"Bűnösnek érzem magam, hogy ezt tettem a testemmel" - tette hozzá az új tetoválás tulajdonosa, akinek a fájdalmak ellenére tetszett a végeredmény. Ricciardo azt mondta, nagy pillanatnak volt részese, és bár volt, amikor kicsit sajnálta korábbi főnökét, azt érzi rajta, utólag nem bánja, hogy belevágott.

"Tudod, mi a legjobb? Hogy mivel sok idő eltelt a fogadás óta, csomóan azt gondolták, nem lesz semmi a tetoválásból" - magyarázta Ricciardo, miután lepacsizott Abiteboullal.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!