A sztár korábban évekig dolgozott a tegnap elhunyt Nemzet Színészével a Katona József Színházban.


Ahogy arról kedden beszámoltunk, egy héttel 96. születésnapja előtt elhunyt Máthé Erzsi Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze.

A népszerű színművésztől több kollégája és pályatársa búcsúzott a tegnapi nap folyamán. Este egy szívhezszóló poszttal jelentkezett Nagy Ervin is, aki a budapesti Katona József Színházban dolgozott együtt évekig Máthé Erzsivel.

„Te voltál, aki a nagyok közül talán először tartottál igazán tehetségesnek. Elhívtál partnerednek, amikor "Örökös Tag" lettél. Elmondhatatlan, hogy ez mennyire sokat jelentett akkor nekem! És én lehettem a Katonában elsőként Máthé Erzsike-díjas! Hatalmas büszkeség” – kezdi megemlékezését a Jászai Mari-díjas színész.

Az RTL A király című sorozatának sztárja úgy érzi, idősebb pályatársa úgy bánt vele, mintha az unokája lett volna. Ahogy fogalmaz, Máthé Erzsitől „még kicsit tartani is – mint az anyakirálynőktől úgy általában – élmény volt”. „Hallani, ahogy belépsz a művészbejárón, és kuncogva vigyázban ülni arra várva, hogy kórusban üdvözöljünk Téged, miközben keresztülvonulsz a büfén - az is maga volt az ünnep” – teszi hozzá.

Felidézi közös előadásukat, a Koccanást is. „Utána pedig megnyugvást jelentett felnézni a Koccanás közben az erkélyre és látni, hogy még mindig, kétszázadjára is ott csücsülsz Kun Vilivel. Tudni, hogy ez a csodálatos karakter, ez az óriás formátum itt van közöttünk.”

– zárja sorait Nagy Ervin, aki egy egyszerre humoros és megható képet is megosztott Máthé Erzsivel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!