A tokiói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-11-es vereséget szenvedett a horvát csapattól, amely így megnyerte a margitszigeti BENU Kupát a szombati második forduló után.

Märcz Tamás szövetségi kapitány ezúttal több kulcsjátékosnak is pihenőt adott, így a keret két olimpiai bajnoka, a kapitány Varga Dénes, valamint Hosnyánszky Norbert sem ugrott medencébe.

Az Európa-bajnoki címvédő házigazda a két klasszis nélkül is jól kezdett, a legutóbbi vb-n éppen a magyarok legyőzésével bronzérmes horvátok azonban átvették az irányítást és a harmadik negyed elején már három góllal is vezettek. A magyar csapat ugyan egy gólra feljött a záró nyolc perc előtt, de a riválisnak mindig volt válasza, így nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

BENU Kupa, férfi felkészülési torna (Margitsziget):

Horvátország - Magyarország 13-11 (2-2, 4-3, 3-3, 4-3)
a magyar csapat gólszerzői: Zalánki, Manhercz 3-3, Vámos 2, Erdélyi, Pásztor, Konarik 1-1

A másik mérkőzésen:
Spanyolország-Oroszország 15-11 (1-2, 2-5, 5-3, 7-1)

Az állás: 1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 3 (30-27), 3. Spanyolország 3 (26-26), 4. Oroszország 0

A torna további programja:
vasárnap:
Horvátország - Oroszország 11.00
Magyarország - Spanyolország 13.00

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!