Kovács Alex Gábor bejegyzése szerint a Kempinski éttermében 3280 forintért lehet például gulyáslevest enni - a vásárban ugyanez 3500 forintba kerül.


Olcsóbban lehet enni egy belvárosi luxushotel éttermében, mint a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron - ez derül ki Kovács Alex Gábor, belvárosi ellenzéki önkormányzati képviselő vasárnapi Facebook-bejegyzéséből. Kovács Alex Gábor - a posztban lévő képek alapján -

Ezek szerint például:

  • A vásárban a grillezett csirkemell 4500 forintba kerül, a köret további 2500 forint. A luxushotel éttermében azonban a rántott csirke sültburgonyával 4280 forintba kerül.
  • A libamájért 8000 forintot kérnek a Vörösmarty téren, a köret szintén további 2500 forint. A szállodai étteremben a grillezett libamáj lecsókrémmel, debreceni chips-szel, macaire burgonyával 6480 forintba kerül.
  • A marhapörkölt a vásárban 6000 forintért kínálják kenyérrel együtt, a hotel éttermében a tradicionális magyar paprikás 5480 forintos árral szerepel az étlapon.
  • A gulyásleves 3500 forintért kerül a tányérba a Vörösmarty téren - az árban a kenyér is benne van. Az étteremben a gulyáslevest csipetkével 3280 forintért lehet megrendelni.

    Így Kovács Alex Gábor szerint „nem csoda, ha az ételért-italért sorban állók között magyar szót ritkán hallani”, azonban a politikus annak is fültanúja volt a vásárban, hogy már a turisták is sokallták az árakat.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!