Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 42 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt ököllel esett a buszsofőrnek és az őrnek a miskolci buszpályaudvaron.


Az elkövető ittasan és maszk nélkül szállt fel a buszra. A sofőr közölte vele, hogy a járványhelyzet miatt így nem utazhat és felszólította, hogy szálljon le, a férfi azonban ököllel arcon ütötte. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A buszsofőr segítséget kért, így a forgalomirányító két biztonsági őrt küldött, akik a támadót megakadályozták abban, hogy ismét felszálljon, eközben viszont az egyik biztonsági őrt is fejen ütötte ököllel.

A helyszínre érkező rendőrök megpróbálták megbilincselni a férfit, aki ellenállt, ezért a biztonsági őrök segítségét kérték, akik közül az egyik lefogta a kezét, miközben a busz oldalához állították. A férfi a hátrabilincselés közben térden és combon rúgta a biztonsági őrt.

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül, míg a rendőrjárőröknek segédkező biztonsági őr hivatalos személy támogatója. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a támadóra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!