Kiss László azt mondja, nem tud arról, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal.


Mi is írtunk róla, hogy Demeter Szilárd a Spirit FM Nagykép című műsorában azt mondta: „A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogy ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk került, tulajdonunkba került részére nem engedünk fesztivált”.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, egyben a magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos hozzátette: „Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten”. A miniszteri biztos elmondta, hogy közölte a Sziget Fesztivál szervezőivel: innentől kezdve évente kötnek szerződéseket velük, hogy „a polgárok visszakaphassák a szigetet”.

Kiss László, a III. kerület polgármestere az ATV-nek azt mondta:

A Sziget menedzsmentje azt írta a Hradónak, hogy mindig széleskörű együttműködésben szervezik a fesztivált, és elismerésnek veszik, hogy Demeter nemcsak a Sziget számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem annak kulturális jelentőségét is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!