Arra is választ kapunk, vajon tényleg létezik-e a híres 5 másodperces szabály.

Legtöbbünk számára a pattogatott kukorica az első számú választás a moziban a nachos és természetesen az összes túlárazott zacskó csokoládé mellett.

De amit egy magát Timnek nevező mikrobiológus felfedezett az ételről, és általában a mozikról, elég durva, és lehet, hogy a szokásainkon is változtatni fog.

Visszavitte a laboratóriumba, és minden tartályból mintákat helyezett egy Petri-csészébe, mielőtt bedobta volna az inkubátorba. Az eredmények elég meghökkentőek voltak. Tim megállapította, hogy

A „friss” pattogatott kukorica csak kis mennyiségű baktériumot tartalmazott, amelyről Tim azt gondolja, hogy Staphylococcus, amely általában is megtalálható az embereken.

Tim elmagyarázta, hogy amikor mikrobiológusként dolgozott, gyakran tesztelte a padlón lévő tárgyakat.

„Minden egyes alkalommal PCR-teszttel megállapítottuk, hogy szinte mindig jelen vannak a kórokozók. A leggyakoribbak, amelyeket láttam, a Staphylococcus, a Listeria, az E. coli és a Salmonella voltak” - tette hozzá.

A kutató őszintén megvallja, így utólag bárcsak tudta volna ezt kisgyerekként, mert

Az emberek eléggé elborzadtak a kommentektől, egyikük azt írta: „A történet tanulsága: ne egyél padlóról pattogatott kukoricát!”

Míg egy másik azt mondta: „Ezért nincs olyan, hogy 5 másodperces szabály.”

Ez komolyan arra késztetett minket, hogy újragondoljuk szokásainkat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!