Mi is beszámoltunk a péntekre virradó tragikus balesetről: hárman haltak meg egy karambolban, amit egy forgalommal szemben hajtó autó okozott az M5-ösön. Mindkét kocsi kigyulladt. Az áldozatok azonnal életüket vesztették a helyszínen, három embert pedig súlyos sérülésekkel kellett kórházba vinni.

Mint kiderült,

a balesetet okozó kocsiban egy nő ült gyermekével.

Az Index most azt írja, nagyjából tíz kilométert haladhatott így, a karambol éjjel háromnegyed kettő környékén történt Felsőpakonynál.

A vétkes, Opelt vezető sofőr egy 27 éves hernádi nő volt, kisfia 10 éves volt. Mindketten meghaltak.

A másik autóban román állampolgárok utaztak négyen,

közülük egy 68 éves asszony szintén meghalt.

A lapnak nyilatkozott egy sofőr, aki éjjel fél kettő után pár perccel, Gyál határában kerülte ki a vele szembe száguldó autót. A férfi éppen egy másik kocsit előzött, amikor maga előtt meglátta az Opel fényszóróit.

"Fényjelzéssel nem tudtam neki jelezni, ahhoz túl gyorsan közeledett felénk. Úgy ítéltem meg, hogy arra nem lett volna időm, inkább a kormányt fogtam két kézzel és gyorsan visszasoroltam a külső sávba, közben meg nyomtam a dudát, de nem lassított, száguldott tovább."

Mint mondja, röviddel ezután szirénázó rendőrautók is elhaladtak a forgalommal szemben, de a halálos balesetet már nem tudták megakadályozni. Hozzátette: szerinte az M51-es út végén, ahol szétágazik az út az M5-ös autópálya irányába, könnyen elvéthető a helyes irány.