Elrendelték a nyomozást Szabó Zsolt hatvani fideszes képviselő körzetében is a Boldog-módszerrel történő csalás miatt. Sőt, a gyanúból alapos gyanú lett - írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Hadházy korábban azt írta,

a közbeszerzések körülményei kísértetiesen hasonlítanak ahhoz, ami Boldog István körzetében volt látható és nyilvános adatok alapján is állítható, hogy Szabó Zsolt részt vett a szervezésben.

A körzet településein az EU támogatásokból zajló fejlesztések közbeszerzéseit módszeresen , szervezetten és leplezetlenül elcsalták, manipulálták. Közvetlen és közvetett bizonyítékok alapján a folyamatban Szabó is részt vett. Az önkormányzatok EU beruházásainál (építések, energetikai felújítások) 18 településen ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre. Ezek közül legtöbbször egy papíron turbinagyártással foglalkozó cég nyert - állítja a politikus.

Most az is kiderült, hogy Heves megyei Rendőr-főkapitányság a feljelentés nyomán szeptember 1-jén nyomozást rendelt el „megállapodás kötésével vagy más összehangolt magatartás tanúsításával elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének megalapozott gyanúja miatt” - írja a hvg.hu.

hirdetés

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő neve nem most először merült fel nyomozással összefüggésben.

A Magyar Nemzet 2018 tavaszán azt állította, hogy a Fidesz parlamenti képviselőjének köze van ahhoz a belize-i offshore számlához, amin 1 milliárd 200 millió forint értékű dollár van.

Szabó Zsolt közleményben tagadta a vádakat, és feljelentést tett kilátásba a híresztelés miatt. AZ ügyben eddig senkit nem hallgattak ki.

Security Check Required

null



hirdetés