A mentőszolgálat vizsgálata már megállapította, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött.


Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen Gálvölgyi János rosszulléte ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – közölte a rendőrség a Magyar Nemzet megkeresésére.

A 74 éves színész szerda délelőtt lett rosszul. Lányai egyből mentőt hívtak hozzá, azonban a kocsi egy óra után sem ért oda, így végül ők vitték be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. Gálvölgyit az intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos, de stabil.

Pénteken Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy az ügyben részletes vizsgálat indult. Ennek során elemezték a telefonbeszélgetések hanganyagait, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatokat, a szabad mentőkapacitást és meghallgatták az érintett mentődolgozókat is.

A vizsgálat megállapította:

Azt is hozzátették, hogy a nehézlégzés (még ha már egy napja fennáll is) olyan riasztó tünet, amely magában hordozhatja az életveszély lehetőségét, és azt a hozzátartozó visszahívása során feltett, tájékozódó kérdésekkel sem lehetett kizárni.

„A közvetlen életveszély ugyan az elhangzott tünetek alapján nem volt egyértelműen megállapítható, de kétséges esetben a betegbiztonság érdekében mindig a súlyosabb lehetőséget kell irányadónak tekinteni” - írta az OMSZ.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!