Egy folyó partján sétáltatta a kutyáját, azóta senki sem látta. A rendőrség szerint a vízbe eshetett, a családja viszont nem ilyen biztos benne, hogy baleset történt.


Egy rejtélyesen eltűnt édesanya ügye tartja lázban Angliát immár két hete. A 45 éves, kétgyermekes Nicola Bulley január 27-én tűnt el az angliai St. Michael's nevű faluból. Két héttel ezelőtt először autóval iskolába vitte a két lányát, majd hazafelé megállt kutyát sétáltatni a Wyre nevű folyó mentén.

Az biztos, hogy 08:43-kor látták a parton, egy ismerőse is éppen kutyát sétáltatott, majd 09:10-kor megint látta egy kutyás, de azóta senki. Közben elküldött egy e-mailt a főnökének, illetve belépett egy teamses konferenciahívásba a munkatársaival.

Körülbelül 25 perccel azután, hogy utoljára látták,

- foglalta össze az esetet a BBC.

Ezzel együtt minden információt, nyomot megvizsgálnak, ami idegenkezűségre utalhat. Olyan sofőrök jelentkezését is várják, akik aznap abban az időben autóval a folyó menti utakon jártak, hátha a fedélzeti kamerájuk segíthet az ügy felderítésében.

A keresésben helikoptereket, drónokat is használtak, a folyó érintett, 1 mérföldes (1,6 kilométeres) szakaszát búvárok kutatták át, de egyelőre semmit sem találtak. Azóta a keresést kiterjesztették a folyón, 20 mérföldes (32 kilométeres) távolságon belüli is átvizsgálják. A telefonja és az okosórája adatait is kielemezték, több közeli elhagyatott házat és lakókocsit is átkutattak.

A Daily Mail szerint két óra telt el aközött, hogy a nőt utoljára látták, és amikor jelentették az eltűnését.

Az egyik ösvény a Garstang útra vezet, ami pedig egy faluba, ahonnan bárhova eljuthatott. Egy másik ösvény a Rowanwater nevű lakókocsiparkba vezet, ezen az útvonalon ugyan volt kamera, de a nő barátai szerint nem működött. A rendőrség viszont átvizsgálta a lakókocsiparkban lévő kamerák felvételeit, ezek alapján biztosak benne, hogy Nicola nem járt erre. A harmadik, partmenti ösvény egy másik, Wyreside nevű lakókocsi parkba vezet, de erre rálátott egy közeli ház biztonsági kamerája, és nem tűnt fel a felvételeken a nő.

Sally Riley nyomozó szerint valóban lehetséges, hogy nem a folyóba zuhant, de eddig semmi sem utal arra, hogy bűncselekmény történt volna.

A nő testvére, Louise Cunningham nem ért egyet a rendőrséggel, szerinte tévúton járnak, és azt kérte az emberektől, hogy járjanak nyitott szemmel.

A közösségi médiában rengetegen érdeklődnek az ügy iránt, mindenki tudni akarja, mi történhetett az édesanyával. A Facebookon már csoportok is alakultak azzal a céllal, hogy közös erővel találják meg Nicolát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!