Nyolc személlyel szemben indított eljárást a BRFK a hétfő reggeli, Budaházy György szabadon engedését követelő tüntetők közül, amiért jogtalanul lezárták az Erzsébet hidat.

A néhány fős csoport reggel nyolc óra körül keresztbe állt a személyautókkal, és transzparensekkel zárta le az Erzsébet hidat. A BRFK azt közölte, hogy kilenc embert igazoltattak, közlekedési szabálysértés miatt egyikükkel szemben helyszíni bírságot alkalmaztak, nyolc fővel szemben pedig eljárás is indult.

Kapcsolódó

Budaházy szabadon engedését követelő tüntetők zárták le az Erzsébet hidat

A rendőrök intézkednek.

A jogellenes gyűlés szervezőjével, vezetőjével szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt külön szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. A helyszínről a rendőrök négy gépkocsit szállíttattak el, a forgalom 9 órára mindkét irányban megindult a hídon. A BRFK vizsgálja a közérdekű üzem működésének megzavarása bűncselekmény gyanúját is.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte "Szabadságot Budaházynak!" címmel. Budahűzyt tizenhét év fegyházra ítélték márciusban terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt.

Húsz évvel ezelőtt Budaházy társaival ugyanezen a napon zárta le az Erzsébet hidat, a 2002-es országgyűlési választás szavazatainak újraszámolását követelve.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!