Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség S. I. és három társa, azaz korábbi nevén Sztojka Iván és bűntársai ellen.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője a a 24.hu megkeresésére közölte, hogy

a bűnszervezetet irányító vádlottra nyolc évet, a bankszámlákat nyitó két társára egy év nyolc hónapot, míg a negyedik vádlottra egy év börtönt kértek arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is.

Sztojka Iván közismerten büntetett előéletű, korábban 13 évre ítélték el a férfit, Marian Cozma meggyilkolásáért. A férfi nem töltötte le teljes büntetését, 2018-ban feltételesen szabadlábra helyezték, jó magaviselete miatt. Sztojka mindennek ellenére azonban nem hagyott fel a sötét ügyletekkel.

Most azzal vádolják, hogy 2019-ben, márciustól - augusztusig prostitúcióra bírt rá egy kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt, és az így "keresett" pénzből tartotta el magát.

hirdetés

A vádirat szerint, másik két vádlott a prostitúciós tevékenységből származó bevétel leplezése érdekében bankszámlát nyitott, s erre utalták el a nő a bevételét, amely idővel Sztojkához került.

A férfi így közel egymillió forinthoz jutott.

A bűnszervezetet irányító Sztojka tagadta a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.

A főügyészség nyolc év fegyházat kért rá arra az esetre, ha beismeri a bűnösségét az előkészületi ülésen.

Emellett arról is rendelkezett, hogy szüntessék meg a Cozma-ügyben lévő feltételes szabadságra helyezését.

Ez azt jelenti, hogy ha Sztojkát végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akkor a feltételesen elengedett 4 év 5 hónapot is le kell ülnie.


hirdetés