Pénteken volt a tizenkilencedik évfordulója a szeptember 11-i terrortámadásnak, mikor az al-Kaida nevű terrorszervezet összehangolt merényletsorozatot hajtott végre az Egyesült Államokban. Az események során közel háromezren vesztették életüket.


A terrortámadások után egycsapásra megismerte a világ Oszáma bin Láden nevét, aki a terrorszervezet vezéreként hirtelen Amerika elsőszámú ellensége lett. bin Ládent végül 2011-ben egy összehangolt akció keretében likvidálta az amerikai handsereg egy különleges egysége, de emléke még ma is élénken él az ország lakosainak emlékezetében.

Épp ezért kapták fel sokan a fejüket, mikor az egykori terrorvezér unokahúga, az Egyesült Államokban élő Noor bin Láden nyíltlevélben emlékezett meg a tizenkilenc éve történt eseményekről. Gondolatait a Twitteren osztotta meg, amit a Vt szúrt ki.

Never Forget.

My statement on 9/11: pic.twitter.com/3byPwdqxeV

- Noor Bin Ladin (@NoorBinLadin) September 11, 2020

Az elmúlt 19 évben, a rettenetes és tragikus nap óta nem múlt el úgy nap, hogy ne gondoltam volna rád, Amerika, és ne osztoztam volna a gyászodban az összes ártatlanul elhunyt élet iránt.

Ez részben annak a megmagyarázhatatlan sorsfordulásnak köszönhető, ami összekapcsol engem ezekkel a szörnyű támadásokkal, de ami még fontosabb, annak, hogy szeretem az országodat. Ahogy levelemben írtam neked: az értékeim és érzéseim teljesen ellentétesek a névvel, amit viselek.

Soha nem fogom elfelejteni.

Azokat, akik közvetlenül a tragédiában vesztették életüket, és azokat, akik későbbi komplikációk miatt haltak meg.

Azokat, akik hihetetlen áldozatokat hoztak, hogy segítsenek a veszélyben lévőknek, a New York-i tűzoltókat és rendőröket, és a kikötői hatóságokat.

A túlélőket és azokat, akik újjáépítették a romokat, óriási bátorságot tanúsítva az iszonyattal szemben.

Azokat, akiknek mindennap hiányoznak az elhunyt szeretteik.

A mai nap a gondolataim és az imáim az áldozatok családjaié és a tiéd, Amerika, ahogy eddig is és mindig.

Noor bin Laden

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

???????? The Patriot ???????? #wwg1wga #wwg1wgaworldwide #thegreatawakening

Noor Bin Ladin (@realnoorbl) által megosztott bejegyzés, Máj 5., 2020, időpont: 7:11 (PDT időzóna szerint)

A 33 éves Noor bin Láden egyébként a múlt héten adott interjút a New York Postnak, ahol arról is beszélt, hogy soha nem érte őt hátrány az Egyesült Államokban a neve miatt sőt, az emberek megértéssel fordulnak felé. Ugyanebben az interjúban arra bíztatta az embereket, hogy a novemberi elnökválasztáson szavazzanak Donald Trumpra. Noor bin Láden szerint a regnáló elnök újraválasztása nem csak az Egyesült Államok, de az egész nyugati civilizáció számára létfontosságú.

Kiemelt kép: David M. Benett / Contributor (Getty)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!