A következő napokban azonban megint lehűl, eső, zápor is várható.


Nyárias meleg lesz kedden keleten, nyugatra közben felhősebb, csapadékosabb időt hoz a front – írja az Időkép.

Nyugatról egy hullámzó frontrendszer éri el az országot, ami erősen felhős, borongós időt okoz a nyugati országrészben. A délutáni és esti órákban már egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor a Dunántúlon. A csúcshőmérsékletek itt 16-23 fok között alakulnak, a Tiszántúlon azonban ennél melegebb időre készülhetnek.

Keleten főleg fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, és kevés esély lesz a csapadékra. A lassan araszoló front előtt feltámadó déli, délkeleti szél pedig melegebb levegőt szállít az ország ezen részébe. Ennek eredményeként a legmagasabb hőmérséklet 21-25 fok között alakul majd, de délkeleten néhol 25 fok fölé is melegedhet a levegő.

Így május második napja nagy eséllyel nyári napot hozhat. Az ezt követő napokban azonban többfelé fordulhat elő eső, zápor, ami pár fokkal lehűti majd a levegőt.

Szerdán a csapadékzóna lassanként kelet felé araszolhat, délután nyugaton már megkezdődhet a felhőzet csökkenése. A Dunántúlon többfelé megerősödik, nyugaton helyenként viharossá fokozódik az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakulhat.

Csütörtökön és pénteken a napos-gomolyfelhős időben néhol alakulhatnak ki záporok. Csütörtökön nyugaton és északkeleten az északi-északkeleti, pénteken északnyugaton a délies szél élénkülhet meg. A maximumok csütörtökön 16-21, pénteken 18-24 fok között alakulhatnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!