A Missouri állambeli Warrentonban történt, hogy a 26 éves Cody Pfister bement egy Walmart áruházba, nyalogatni kezdte a polcokra kitett árukat, közben lefilmezte teljesítményét „Ki fél a koronavírustól?” felkiáltással és feltette az internetre, ahol természetesen nagy feltűnést keltett.

Voltak azonban, akik nem értették a viccet, mint ahogyan a helyi rendőrség sem, ahová a feljelentések özönlöttek, nemcsak a helyiektől, hanem még Nagy-Britanniából is – írta  az IFLScience.

Pfistert hamarosan őrizetbe vették, és azóta már megtörtént a vádemelés is. Az amerikai törvények szerint a másodfokú terrorista fenyegetés azt jelenti, hogy valaki olyan kockázatot jelent, hogy miatta egy épület, vagy bármilyen infrastruktúra evakuációját, lezárását, vagy karanténját kell elrendelni, vagy pedig azzal fenyeget, hogy olyasmit tesz vagy olyan körülményeket teremt, amelyben emberéletek kerülhetnek veszélybe.  Emiatt az elkövetőt akár 5 évi börtönre is ítélhetik.

Nem Pfister az első, aki ily módon hívja fel magára a közösségi média figyelmét, vagy hogy tiltakozzon a coronavírus terjedése elleni megelőző intézkedések ellen. Korábban egy wisconsini nő egy hűtőszekrény kilincsét nyalta le egy élelmiszerboltban, amikor az üzletvezető le akarta tisztítani azt. Egy „influencer” pedig egyenesen egy magánrepülőgép WC-jének az ülőkéjét nyalta le, és aktusát „Korona-kihívásnak” nevezte el.

Tette ugyanolyan gyorsan terjedt a közösségi oldalakon, mint a vírus. Csakhogy követői nem jöttek rá arra, hogy e „kihívással” nemcsak magukat veszélyeztetik, mert a COVID-19 és más hasonló vírusok képesek akár 3 napig is életben maradni bizonyos felületeken, hanem akár további százakat is megfertőzhetnek.

hirdetés


hirdetés