A KFC az első gyorsétterem, ami húsmentes csirkét kínál Amerikában - írja a Vox News. Bár csupán egyetlen üzletükben kapható ez az ételkülönlegesség, az atlantai Sun Trust Park baseballpálya mellett, ha a Beyond Fried Chickent szeretni fogják a vásárlók, a jövőben az egész világon elterjedhet.

A gyorsétterem a Beyond Meat növényi alapú húspótlót használja. Ugyanennek a cégnek a húsmentes marhahús változatát idén a Sziget Fesztiválon is megkóstolhattuk, és a húsmentes Beyond Burgert a Bartók Béla úton, a Vegan Love étteremben is kipróbálhatjuk.

Aranyáron mérik a jövő húsát a Szigeten

A Sziget egy helyre gyűjtötte a fenntartható ételeket, megkóstolhattuk a marha nélküli marhát is. De hogy kerül a műanyag palack az ökofaluba?

A Beyond Meat marhahúspótlója eddig főleg pozitív kritikát kapott, nemcsak a hús ízét, de az állagát is eltalálta a valódi húsnak. Bár eddig csak "vörös húst" árultak, a KFC-vel közösen elkezdik a növényi alapú csirke értékesítését is.

A vörös hús és a marhatenyésztés a legkörnyezetszennyezőbb húsipari ág, de míg egy marhából több burger is készül, rengeteg csirkét tenyésztenek kizárólag fogyasztás céljából, rettenetes körülmények között. Ezért valószínű, hogy a csirkehúst pótló, növényi eredetű anyagokat is sokan fogják értékelni, főleg az állatvédők közül.

Arról, hogy pozitív reakció esetében Európában mikor mutathatják be a húsmentes csibetermékeket, még nem nyilatkoztak. Nem a KFC az egyetlen gyorsétterem amúgy, ami húspótlókkal kísérletezik: a Burger King növényi alapú Whoppert, a Subway pedig húsmentes húsgolyókat ígér.

Kiemelt kép: Europress


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!