A köztársasági elnök erről egy interjúban mesélt.


Novák Katalin volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége kedd este. A köztársasági elnök többek között arról beszélt, hogy „a családközpontú gondolkodásnak ma Magyarország a Mekkája”. Mint mondta: 2015 óta kétévente megrendezik a Budapesti Demográfiai Csúcsot, idén már állam- és kormányfők, történelmi egyházak vezetői is érkeznek, hogy közösen gondolkodjanak a megoldásról, a családokat érintő legfontosabb kérdésekről.

Az államfő szerint egy családközpontú gondolkodásnak, a családokról szóló beszélgetésnek és a családokat a középpontba helyező életnek kell megvalósulnia Magyarországon. Hozzátette: „a család nem egy olyan rózsaszín dolog, amit a reklámokból látnak az emberek.”

„A legtöbb család élete ennél sokkal hektikusabb, és nagyon sokszor vannak benne tragédiák, nehézségek, olyan helyzetek, amelyeken át kell menni, amelyekkel meg kell küzdeni, akár a gyermek életében, akár a felnőttek életében” – mondta, majd példaként hozta saját esetét:

Novák Katalin elmondta, szerencsére gyereke már jobban van, hazaengedték az orvostól. Mindezt csak azért mesélte el, hogy lássák: ő is tudja, hogy egy család élete nem mindig könnyű.

(via Blikk)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!