A Sándor-palota közzétette a volt elnök záró vagyonnyilatkozatát. Novákot anyagi értelemben biztosan nem viselte meg a kegyelmi botrány,


Hivatala közzétette Novák Katalin záró vagyonnyilatkozatát – vette észre a 24.hu. Ebből kiderül, a volt elnököt anyagi értelemben biztosan nem viselte meg a kegyelmi botrány, vagyoni helyzete január vége óta változatlan.

Nováknak összesen nyolc ingatlanban van tulajdonrésze. A volt államfőé a XI. kerületben egy 56 négyzetméteres lakás, Szegeden egy 67, egy 166, illetve 174 négyzetméteres lakás, illetve Balatonlellén egy 47 négyzetméteres üdülő. Felerészben tulajdonosa Budapesten egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres lakóháznak, egy 90 négyzetméteres lakásnak, egy 50 négyzetméteres szegedi garázsnak.

Ez ugyanannyi, mint januárban, viszont 10 millióval kevesebb, mint egy éve. Tartozása nincsen, ingatlanjai bérbeadásával a bevallás szerint havonta 200-500 ezret keres, az általa alapított Családpárti Alapítványtól nem kap díjazást.

Vagyonbevallásában nem szerepel autó, ami felesleges is lenne, hiszen jár a hivatali, sofőrrel. Élete végéig kapja az államfői fizetést is, ami jelenleg havi 4,6 millió forint.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!