A Sándor-palota szerint nincs összeférhetetlenség abban, hogy a köztársasági elnök férje egyszerre tölt be vezető szerepet a honvédségnél és a kormánytól független jegybanknál.


Novák Katalin férje, Veres István a teljes illetményét a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány részére ajánlotta fel - tudta meg a Magyar Hang a köztársasági elnök hivatalától.

A köztársasági elnök férje rekordidőnek számító, alig öt hét alatt lett alezredes. 2022 novemberben írta alá a honvédséggel a szerződését, a következő heteiről pedig készült egy kétperces videó is, amiben Veres egyes kiképzési állomásait mutatták be.

A Magyar Hang arra is rákérdezett, ki rendelte meg ezt a videót, és ezt a választ kapták:

„A köztársasági elnök közösségi médiás felületeire csak az elnök tevékenységével összefüggő tartalmak kerülnek fel, amely tartalmakat minden esetben a Sándor-palota készíti el” – írták. Azt azonban nem árulták el, hogy a készítése mennyibe került, ezzel kapcsolatban tehát közérdekű adatigénylést kell benyújtaniuk.

Bár a Sándor-palota abban is biztos, hogy nincs szó összeférhetetlenségről, Harangozó Tamás, a honvédelmi bizottság szocialista tagja szerint azonban mégis rossz üzenete van a kinevezésnek és az időzítésnek.

„Alezredesek, ezredesek, tábornokok százait rúgták ki az elmúlt hetekben, meg rúgják ki most is, 45 év felett, 25 év szolgálati viszonnyal. Aközben a köztársasági elnök férje néhány hetes gyorstalpaló után pedig – igaz, hogy tartalékos, de – alezredesként jelenik meg a közvélemény előtt” – mondta az ellenzéki politikus.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!