Hol vannak már azok az idők, amikor izraeli állampolgárság miatt akartak listázni...


Novák Előd szerint nyilvánosságra kellene hozni a képviselők kettős állampolgárságát, aminek „már a megléte is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de különösen az, ha ez a tény titkos” – közölte a szélsőjobboldali politikus Facebook-oldalán.

A Mi Hazánk parlamenti képviselője szerint ugyanis

Novák arra utalt, hogy Bedő a napokban felszólalt az Országgyűlésben Svédország NATO-csatlakozása mellett. A Momentum politikusa a Magyar Hangnak elmondta: abszurdnak tartja, hogy eltitkolta volna svéd állampolgárságát, amit egyébként Svédországban született apja miatt kapott meg, és amiről korábban is beszélt már.

Mint mondta, szerinte Novák Elődnek sem kellene, hogy ez meglepetés legyen, hiszen korábban mindketten tagjai voltak az újbudai önkormányzati képviselő-testületnek, ahol szintén nem csinált ebből titkot. Ezért a képviselő Facebook-posztját olcsó politikai haszonszerzésnek tartja. Felszólalásáról elmondta: valóban a svéd NATO-tagság megszavazását sürgette, mivel a magyar Országgyűlés 440 napja halogatja a voksolást. „Ebben az ügyben is Magyarország érdekeit nézem, hiszen Svédország NATO-tagságával olyan állammal bővülne a Magyarországot is soraiban tudó katonai szövetség, amely révén jelentős katonai haderővel bővülne” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

2012-ben a Gyöngyösi Márton, Novák Előd korábbi párttársa, a Jobbik képviselője okozott botrányt azzal, hogy kijelentette: „pont itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.” Gyöngyösi később bocsánatot kért, idén pedig – immár a Jobbik elnökeként – már egy hagyományos zsidó széderesten is részt vett David Pressman amerikai nagykövettel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!