RBF, azaz "resting bitch face", azaz "nyugodt kurvás arc". Így nevezik azt az arckifejezést, amikor egy nő dühösnek vagy ingerültnek látszik, mikor igazából nyugodtak vagy legalábbis semmilyen érzelmet nem akarnak kifejezni a mimikájukkal - írta a New York Post.


Azok közül, akiknek ilyen az arca, sokan elfogadják, legalább nem zavarják őket idegenek, mások viszont nem örülnek neki, és szeretnék, ha könnyebben megközelíthetőnek tűnnének. Utóbbi csoport egyes tagjai ezért egészen a plasztikai sebészig merészkednek. Egy sebész legalábbis azt állította a lapnak, hogy sokan hajlandóak azért fizetni, hogy ne tűnjön ilyennek az fizimiskájuk.

Egy elég átlagos kérés ez a páciensektől. Több ilyet is kapok hetente

- nyilatkozta dr. David Shafer, hozzátette:

Nem mindig mondják ki, hogy »nyugodt kurva-arc«, de ha megemlítem, hogy RBF, rávágják, pontosan.

Noha a kifejezés még csak pár éve létezik, az elmúlt egy évben megduplázódott az ezt használók száma, mondta a doktor a lapnak. Azt is elmesélte, hogyan alakítják át az RBF eltávolításához az arcot. Töltőanyagot, néha botoxot, injekcióznak az arc bizonyos területeire, ezáltal az arc lágyabbnak és boldogabbnak tűnik. Ilyen terület a száj szélei, a szemöldökök közötti bőr valamint az az alsó ajkak.

View this post on Instagram

Well my day got pretty crazy! Holy smokes this story has legs! That isn't even all it! Hahaha! Inside Edition called my mom on the farm in Ohio to find me. Whoopsie! So now my mom knows! Shit gets real when mom knows… Hahaa! @shaferplasticsurgery what kind of fire did we start? Also I think we need to get ahold of @kellyripa. I think the last screen shot she might just have a little RBF herself! #rbfparty #bitchesgetthingsdone #restingbitchface #mybitchisverymuchalive #itsjustadisguise #letsbitchaboutit #basicbitch #restingbrunchfacenotbitchface

A post shared by Hope Davis Numbers (@hope_d_hope) on

A kezelés 10-20 percet vesz igénybe, és 150 ezer és 1,5 millió forint közötti összegbe kerülhetnek, függ az orvostól és attól, hogy hány injekciót ad be. Általában kétévente kell újra feltölteni.

Kiemelt kép: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!