Többször is megvizsgált, sőt kenetet is vett egy nőtől, aki az álorvos egy ismerősének is ajánlotta.


Kuruzslás és csalás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki ügyvédnek, illetve nőgyógyásznak adta ki magát, és több mint tíz millió forintot csalt ki egyik áldozatától.

A Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtöki közleményében azt írja, hogy a férfi 2021 őszén ismerkedett meg az egyik sértettel, akinek nőgyógyásznak adta ki magát. 2021 decemberében a sértett munka közben rosszul lett, ekkor a csaló felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A nő később beajánlotta a férfit egy ismerősének is, aki a párjával gyermeket tervezett. A találkozót követően a vádlott mind a nőt, mind a férfit több alkalommal megvizsgálta, tőlük kenetet, mintát vett. A későbbiekben a pár nő tagjának furcsa lett a vádlott orvosi tevékenysége, ezért feljelentést tett.

Eközben a férfi 2021 szeptemberében egy társkereső alkalmazáson ismerte meg az ügy másik sértettjét: neki ugyanazon az álnéven mutatkozott be, de most már ügyvédnek adta ki magát.

A később többször is találkoztak, és egy internetes alkalmazáson keresztül folyamatosan kapcsolatban voltak, ahol a vádlott különböző személyiségű profilok alatt tévedésbe ejtette a sértettet.

Először ügyvédként azt állította, hogy felesége autóbalesetet szenvedett, majd meghalt, később pedig már saját betegségeire, illetőleg további családtagjai halálára hivatkozott.

Egy idő után másik fiktív néven is felvette a kapcsolatot a sértettel, ahol elmondta, hogy az ügyvéd, akivel addig a sértett tartotta a kapcsolatot, meghalt, viszont minden vagyonát a sértettre hagyta. Így

Az ügyészség azt írta, hogy „az elkövető cselekménye a csalás és a kuruzslás bűntettének a megállapítására alkalmas”, amelyet akár 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!