Az új vadgazdálkodási és vadászati törvény tartalmazza ezt a paragrafust. A vadásztársaságnak mindig igaza van ezentúl.


Eddig sem tűnt szerencsés dolognak elütni egy vadat, ami sok esetben a gépjármű utasaira nézve is életveszélyes esemény. Sajnos legtöbb esetben a hirtelen az autó elé ugró nagyvaddal való ütközés kivédhetetlen, igazi rémálom minden sofőr számára.

Ahogy a Sokszínű Vidék írja, mostantól azonban a törvényalkotók gondoskodtak róla, hogy mindezeken felül még szinte

A július elseje óta érvényben lévő szabályok szerint ugyanis

Tekintsünk el attól, hogy a faramuci megfogalmazás szerint vadászatnak tekinthető a vaddal történő ütközés is. Azaz, ha a vad nem azért ugrott elénk, mert éppen űzték, lőtték, vagy hajtották, akkor a vadásztársaság nem felelős azért, hogy baleset történik. Viszont az autóvezetővel szemben a vadásztársaság léphet fel kártérítési igénnyel a vad elgázolása miatt, ugyanis ellehetetlenül annak bizonyítása, hogy a vad megjelenése a vadásztársaság tevékenységével áll összefüggésben. És ha ezt a károsult autó esetleg súlyosan sérült vezetője nem tudja bizonyítani, akkor a vadásztársaság nem lesz kártérítésre kötelezhető.

Mindenesetre, ha ilyen történik velünk, azonnal hívjunk rendőrt, értesítsük a vadásztársaságot (ha eszméletünknél vagyunk). A többit bízzuk a szerencsére, mert a jog már nem véd meg.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!