12-13 fokig is felszalad a hőmérséklet szerdán és csütörtökön – de pont ezeken a napokon érkezik az országos eső is. Talán hétvégén lehet viszonylag kellemes és csapadékmentes időnk.


Az elmúlt napokban hozzászokhattunk, hogy ha napközben a szép napsütésben kellemes tartományba is szökött a hőmérséklet, az éjjelek meglehetősen fagyosak voltak: helyenként mínusz 10 fok alá is bekúszott az időjárás, de még a nagyvárosok belterületein is tartósan mínusz 4-5 fokot mértek.

A következő napokban ez némileg megváltozik. Este egy melegfront éri el hazánkat északnyugatról, a nyomában pedig erős felmelegedés érkezik, a hét közepén már február végére jellemző hőmérsékleteket mérhetünk – mondta el a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Bár holnap több helyen még az ónos esőé lesz a főszerep, sőt nagyjából a Salgótarjántól északkeletre fekvő területeken pedig havazás valószínű, a front után egy melegebb légtömeg érkezik Magyarország fölé.

Hazánk északkeleti negyedére beszorul a párás, ködös idő 0-3 fokos maximumokkal, de mindenhol máshol 5-10 fokot mérhetünk – ez utóbbi felel meg a február végi átlagnak.

Nem lehet ugyanakkor felhőtlen az örömünk – szó szerint, hiszen éppen ezek a napok mutatkoznak a legcsapadékosabbnak is. Országszerte számíthatunk esőre, csak a hűvösebb északkeleti tájakon lehet vegyes halmazállapotú a csapadék.

A portál szerint pénteken lehet még kisebb csapadék, a hőmérséklet is némileg csökken, 3-9 fokig süllyed, és ez az érték marad hétvégére is száraz, napos idő mellett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!