Nem épül elég lakhely a távolról érkező dolgozóknak, ezért az önkormányzatok és a munkaközvetítők egyre furcsább megoldásokat találnak ki, a VII. kerületben például üresen álló üzlethelyiségekbe költöztetett vendégmunkásokat az önkormányzat – írja a Népszava.

A lap úgy tudja:

a Nagy Diófa utca egyik házának aljában található irodákat alakították munkásszállóvá. Az illetékesek az egészről nem szóltak a lakóknak, akik nehezményezik az eljárást és azt, hogy az új lakók hangosak, éjjel járnak haza és dohányoznak.

A többi lakó kezdetben csendben tűrte a kialakult helyzetet, abban bíztak, hogy ez csak átmeneti állapot. Majd egyre többen költöztek be a „szállóba”, a takaros kis kerttel is rendelkező udvaron megjelent egy hűtőgép, egy villanyrezsó, s az addig megszokott csendnek is búcsút inthettek a helyiek.

"Már hajnalban kint cigiznek, kávéznak, hangosan beszélnek. Nem tudják a kapukódot, és ha éjjel érkeznek vissza, felkeltenek bárkit, hogy engedje be őket. Van, hogy kitámasztják a kaput, akárki bejöhet, még a szomszédos kocsmából is"

– panaszolta az egyik lakó.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>