Nincs bizonyíték a fogadási csalásra, így az Európai Kézilabda Szövetség nem indít vizsgálatot addig, amíg nem kap további, pontosabb információkat, írta az EHF azon svéd lapértesülésekre reagálva, amelyek szerint ősszel a nemzetközi kupákban több mérkőzést is manipuláltak.

Kapcsolódó

Rettegnek a dánok, hogy berobban a koronavírus a kéziválogatottnál

Az első pozitív eset már megtörtént, egy hét múlva rajtol az Eb.

A Handbollskanalen erős kijelentéssel rukkolt elő az elmúlt napokban, azt állítva, hogy legalább négy mérkőzést elcsaltak az európai kézilabdakupákban.

A svéd portál szerint az egész egy férfi BL-meccsel kezdődött, amelyen meglepően mozdultak meg az oddsok. Az A csapat győzelmére 1,55-ről 1,05-re csökkent a szorzó, ugyanakkor a hendikep mínusz 2,5-ről mínusz 5,5-re emelkedett, azaz hat góllal kellett nyernie a nyerő fogadáshoz, ami meg is történt.

A portál szerint a szünetig kiegyenlített volt a játék, végül a B csapat hattal kikapott, közben olyan hibákat is elkövetett, amelyek "nem látszottak normálisnak", ugyanis a meccsen legalább 19 olyan szituáció akadt, amely ilyen szinten nem tűnik megszokottnak.

"Még soha nem láttam ilyen égbekiáltó bundázást. Az, hogy ez a legnagyobb porondon is megtörténhet, és hogy ez ennyire nyilvánvaló, rendkívül dühít. Nagyon szeretném, ha ez napvilágra kerülne, hogy mindenkit elrettentsen" - idézett a portál egy névtelenséget kérő fogadót.

A férfi Bajnokok Ligájában mindössze négy mérkőzés végződött hatgólos különbséggel az ősszel:

Montpellier - Meskov Breszt 32-26 (14-12)
Elverum - Aalborg 28-34 (12-16)
Vardar - Montpellier 25-31 (11-15)
Kielce - Porto 39-33 (21-17)

A Handbollskanalen azt is megírta, hogy információja szerint a férfi és női Bajnokok Ligájában egy-egy, a férfi Európai Ligában két mérkőzés volt érintett.

Az EHF további információkat kért a svédektől a vizsgálat megindítása érdekében, de azt közölte, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az Európai Kézilabda Szövetség égisze alatt rendezett versenyen lejátszott mérkőzéseken az eredményeket befolyásolták volna.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!