A Klubrádióban Niedermüller Péter politikai hisztériakeltésnek nevezte, hogy a Fidesz rasszizmussal vádolja és tüntetést szervez ellene. Erzsébetváros polgármestere azt mondta, szövegértési gondokkal küzd, aki nem érti, miről beszélt, nem egy csoportot kritizált, hanem a kormány kirekesztő családpolitikáját, ami ellen a jövőben is felszólal. A DK alelnöke az ATV-ben a Fidesz ellenségkép-kereséséről így fogalmazott:


(…) hogyha megnézzük azt, mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak - meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből - mondom csöndesen nektek.

Niedermüller Péter közölte: semmi olyat nem mondott, amivel támadják, a mostani "cirkusznak" nincs köze szavaihoz, most a Fidesz érdeke a politikai hisztériakeltés, elterelheti a figyelmet azzal ezer más dologról. Jelezte: ha egy réteget, egy csoportot akart volna megnevezni, akkor nem a képződmény szót használja. A műsorban azt a "családfelfogást" bírálta, amely csak a fehér férfi és a fehér nő házasságát tekinti családnak, erről volt szó a tévéadásban, hogy mindenki ellenség a Fidesznek, aki ennek a "képződménynek" nem felel meg.

A Fidesz belekaphat félszavakba, negyedmondatokba, de ettől még el kell mondani, ez rémisztő, mert a gyűlöletkampánynak beláthatatlan következményei lesznek. Amikor Orbán Viktor folyamatosan arról beszél, hogy "keresztény kultúra, keresztény Európa, fehér Európa", azzal mindenkit kizár, aki nem tartozik e körbe.

Mindenki úgy éli életét, olyan családban, ahogy akarja. elfogadhatatlan, ha egy családformát privilégiumokban részesítsenek mások kárára. A kormány nem zárhat ki egyéneket, családformákat, kisebbségeket csak azért, hogy ezzel növelje a népszerűségét - tette hozzá. Niedermüller Pétert nem hatja meg, ha Bayer Zsolt vagy bárki gyújtó hangú beszédet mond ellene, mert csak "ostobaságot beszélnek", hergelik a híveiket. Szerinte vélhetően pártutasítást kaptak azok, akik felháborodtak szavain és tüntetést szerveznek az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!