A 2022-es országgyűlési választás idején történt az eset Kaposvár környékén, valószínűleg az ellenzéki szavazók dolgát szerették volna megnehezíteni.


Névrokonok indultak az ellenzéki jelöltekkel szemben az előző parlamenti választáson, hogy összezavarják a nem kormánypárti szavazókat – írja az Átlátszó, amely szerint az is előfordult, hogy valaki csak a voksolás idejére változtatta meg a nevét.

A Somogy megye 1-es választókerületében induló Horváth Ákost a 2022-es országgyűlési választás előtt még Horváth Attilának hívták.

Végül csak 369 szavazatot kapott, ami a voksoknak mindössze 0,88 százaléka. Ez a névváltoztatós trükk valószínűleg azért nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert az eredeti, ellenzéki Horváth Ákos nem indult a szavazáson, ugyanis Varga István megelőzte őt az előválasztáson.

Azonban Varga Istvánból is kettő volt a szavazólapon, és az imposztor már 1849 voksot kapott, ezzel negyedik lett. Az ellenzéki összefogás jelöltje, az „igazi” Varga István 34,83 százalékkal a második helyen végzett a 47,63 százalékkal diadalmaskodó, fideszes Gelencsér Attila mögött.

A választáson leszerepelt Horváth Ákos a szavazás után visszaváltoztatta a nevét Attilára. Nem árt tudni, hogy

Ezzel kapcsolatban az Átlátszó kérdésére az illetékes kormányhivatal azt írta, hogy mindig ilyen körülménynek értékelik azt, ha valaki az eredetire akarja visszaváltoztatni a nevét.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!