A Népszava értesülése szerint több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

A lapnak két dolgozó is azt mondta, hogy a kórházban nem beszélhetnek az ügyről.

A Népszava megkereste a kórházat, az operatív törzset, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) is, de eddig sehonnan nem kapott választ.

A Crius V6 Northern típusú lélegeztetőgépeket gyártó Northern Meditec Ltd. kereskedelmi igazgatóját viszont sikerült elérniük, Leo Lee ezt közölte:

hirdetés

"A Covid-19 miatt nem könnyű megállapítani a valódi problémát, hogy mi történt a lélegeztetőgépeinkkel, lehet, hogy a lélegeztetőgép miatt történt, lehet, hogy a lélegeztetőgép helytelen üzemeltetése miatt. Csak vázlatos visszajelzést kaptunk az értékesítőnktől és a kórháztól. De nincs ok aggodalomra, gyártó cégként magyarországi partnerünkkel kezeljük a problémát, és dolgozunk a megoldáson.”

A problémát a lélegeztetőgépekkel megerősítette a Népszavának az intézmény két dolgozója is. Azt nem tudták megmondani, hogy összesen hány eszköz romolhatott el, és azt sem, hogy ezek a hibák okoztak-e veszélyt, jelentettek-e kockázatot a betegellátásban. Részleteket nem tudtak az ügyről mondani, viszont azt mindketten elmondták, hogy erről az ügyről a kórházban senki sem beszélhet.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés