Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelenleg is a Némethy Bertalan Alapítvány kuratóriumiának elnöke, így ő dönthet majd a megnyert támogatás elköltéséről is.


Csaknem hétmillió forintot kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Programból - tudta meg a Népszava. A miniszterelnökség arra nem válaszolt, hogy pontosan mire kérte és kapta meg az összeget a Némethy Bertalan Alapítvány.

A falusi civil alap pénzeire kiírt pályázaton

A Népszava felidézi, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf sokáig vonakodott megválni céges érdekeltségeitől, amire azért volt szükség, mert a törvények kimondják, hogy ez összeférhetetlen a betöltött miniszteri pozíciójával. A civil szervezetekre azonban ez az összeférhetetlenség nem vonatkozik, így az általa alapított Némethy Bertalan Alapítványra sem. Szalay-Bobrovniczky így jelenleg is a szervezet kuratóriumának elnöke, elméletben

Az alapítvány székhelye a Felcsút melletti Tabajdon található 15 hektáros lovarda. Az alapítványban szintén kuratóriumi tag Jármy Miklós állatorvos, aki felügyelőbizottsági tagként felbukkan a Lázár Jánoshoz köthető Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben, illetve több lovas egyesületben és alapítványban is. Jármy Miklósé a falusi civil pénzekből 7 millió forintot elnyert Bélápapuszta Szentkereszt Vadásztársaság is.

A Népszava megkereste a Magyar Falu Programért felelős Miniszterelnökséget, hogy a honvédelmi miniszter alapítványa mire kérte és kapta a pénzt, választ azonban nem kaptak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!