800 ezer, hátrányos helyzetben lévő háztartást érint a probléma.


A hatósági áras pb-gázpalack csak elvben létezik, a gyártók ugyanis átnyergeltek egy másik kiszerelésre. Ez a probléma 800 ezer, zömében hátrányos helyzetű háztartást érint. Az energia-vészhelyzeti operatív törzs ülésén kedden veszik napirendre a hatósági áras palackok ügyét.

Arról, hogy nem kapható a hatósági áras palackos pb-gáz, hónapok óta tud a kormány is. Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos már egy márciusi konferencián azt ígérte, hogy gondoskodik a megoldásról. Úgy fogalmazott:

A jogszabályban 11,5 kilós pb-gázra van rezsicsökkentés, erre legyártattak 10,9 kilogrammosakat. Azért a piac azért megtalálja mindig a rést! Jelenteni szeretném, hogy ezt a rést én hamarosan be fogom tömködni.”

Németh Szilárdnak egyelőre nem sikerült betömködni a rést, továbbra sem kapható a hatósági áras gázpalack. A Párbeszéd szerint emiatt 800 ezer, jellemzően hátrányos helyzetű háztartásnak kell drágábban vennie a gázt. Az ellenzéki párt most törvényjavaslatot nyújtott be erről az Országgyűlésnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!